Few Days To Go

Tah la.. Aku tak tau apa nak rasa.. Dont feel excited or maybe its just me.. Lagi 6 hari Ill be getting married.. Woohoo.. Big step.. Tapi tu la.. Aku tak rasa macam nak kawin.. Maybe aku lama sangat hidup sorang.. Nak adapt pun maybe susah.. Rock & roll sangat kot aku ni.. Hoping for the best je la.. A whole new life & a new beginning of something good I think..

Bosan

Saturday comes & goes nothing interesting happens.. Getting older i guess.. Age is really catching up fast.. Just wish the good old days never end..

Not again….

aduhh.. sadis la.. kalah lagi.. apa la nasib team bola kesukaan aku ni.. makin lama tgk makin sakit ati je.. 3-2.. aduhhh.. not again.. nak je aku menjerit “pokimak.. main macam kimak” tapi sayangnya aku takde di stadium.. hanya kat kedai mamak beribu batu jauhnya seperti die hard fan yg lain.. sedih, marah, bengang, tah apa lagi emosi yg dapat aku luahkan..

Prices

Abit stress out about the current car prices.. How I wish I was living in the US or UK were you could buy a car at a very affordable price.. In UK it cost 20k for a 3 series bimmer but in Malaysia it cost over 200k.. Dolor to dolor it dont make sense even after converting its still cheap.. Taxes? How does that justify? A cool 120k over the same model in UK after converting.. Just cant imagine the prices once Malaysia consider a high income country.. The Ringgit is at a all time high in more then 12 years but cars are still expensive.. Everything is up high.. I cant argue with the oil prices at the pumps but why does everything have to go up.. 10 cents at the pumps for a liter, everything else also goes up 10 cents.. Unlogical for a lame man like me.. Bangang la..

Arbok

Few days ago aku ada la melepak ngan Jeng kat kopitiam di bandar Kuantan.. Biasa la.. Meeting old friends yg mmg jarang sangat jumpa.. Sambil berborak2 kosong cerita2 lama sambil menghirup kopi, tertiba aku terpandang sesuatu yg agak pelik dihadapan aku.. Terus aku soh Jeng pusing tgk.. Ada la 3-4 org arbok yg cas cun.. Ha.. Rupanya wujud lagi manusia 2 alam kat bandar ni.. Ingat dah pupus.. Tetiba Jeng kata mcm penah nampak sorang dari mereka & aku pun terasa mcm tu gak la.. Memang muka selalu nampak suatu ketika dahulu tapi bukan dalam keadaan sekarang ni.. Rasanya 15 years back, arbok tu merupakan lelaki.. Memang sah.. Dari style rambut mmg agak sama accept panjang & berwarna.. Yg tak tukar tang dahi & hidung.. Ish ish ish.. Tak sangka bole jadi mcm tu.. Tu la.. Tak semua menda ni dunia ni kekal dalam bentuk asal.. Dari wajah, tubuh & juga jantina.. Apa mau buat.. Apa2 pun kita kena teruskan jugak hidup kita ni.. ishhh..

Tak Adil

1st day of work after the festive season.. oh.. gila bz.. Aku ingatkan bole la dok golek2 kat office tapi boss aku suh buat tah apa kerja yg sepatutnya bukan kerja aku.. sungguh x adil la.. Kerja aku sapa la nak buat.. Mana bole mcm ni.. Mengapa la nasib tahun ni not as good as last year.. Tak pe la.. Redar je la.. Kang buat December ni aku buat la dajal..

Left Right Center

Aku tak sure mana aku berada.. Nampak mcm liberal tapi kekadang conservative.. Terasa diri mcm right tapi diri selalu kekiri.. Centre lak jauh skali la.. Memamg aku rasa tiada haluan.. Tak tentu hala rasanya.. Need to stand somewhere or not org kata aku tiada pendirian.. A boat without paddles.. bodoh la..